Najava: ŽELJEZNIČAR - Branitelj 1/4 finala KUPa

zeljobranitelj2010

U dva susereta 1/8 finala KUPa naše države Željezničar je uspio izbaciti do tada glavnog konkurenta za osvajanje trofeja, Borac. Sigurno najveće iznenađenje najmasovnijeg fudbalskog takmičenja do sada je Branitelj,ekipa Branitelja je svakako i velika nepoznanica za sve nas,inače ekipa iz Mostara tačnije Mostarskog naselja Rodoč!

U nedjelju je naš klub upisao tri vrlo važna prvenstvena boda pobjedivši u gostima ekipu Zrinjskog. Ta pobjeda je sigurno vratila samopouzdanje igračima i stručnom štabu isto tako i još je više digla atmosferu u svlačionici a nama svakako dala razlog više da u završnicu polusezone i nastupima kluba u KUPu uđemo svi zajedno,brojčano veći i jači i pomognemo plavima da ostvare što bolji plasman u prvenstvu i obezbjede prolaz dalje u 1/2 finale KUPa!

Ne treba se plašiti ovih utakmica sa ekipom Branitelja ali svakako treba biti oprezan,niželigaška ekipa koja nema šta izgubiti jer za protivnika ima najtrofejniju i sigurno najveću ekipu u državi,Sarajevski Željezničar koji isto tako iza sebe ima armiju vijernih navijača koje ovim putem pozivamo da sutra,četvrtak, u 17:00 h u što većem broju dođu na stadion Grbavica,na južnu tribinu i bezrezervnom,gromoglasnom podrškom pomognemo igračima da već u prvom susretu ubiju protivniku svaku nadu u mogući prolaz dalje!

SVI U DOLINU! KUP,KUP,KUP JE NAŠ!

Malo skretanje sa teme :
Četvrtak kući u KUPu protiv Branitelja, nedelja kući važna utakmica u prvenstvu protiv Budućnosti i onda sljedeće sedmice dva gostovanja u par dana, znamo svi kakva je situacija i zato nastavimo akciju, svi koji nisu u mogućnosti da odu na ta gostovanja učestvujte novčano i pomozite nekome od Manijaka ko nije trentrno u situaciji da ode na gostovanje i podrži Željezničar! Jako,zajedno,samo tako možemo naprijed! Volim Te Željo!