Nova sezona, nova nafaka

grbavica2

Nova sezona je pred vratima. Utakmicama prvog kola u subotu počinje još jedno izdanje Premijer lige BiH u fudbalu. Desile su se mnoge promjene, kako u Željezničaru, tako i u drugim klubovima. Svi, po običaju, najavljuju dobru sezonu, ali prave vrijednosti timova će se pokazati kada prvenstvo konačno krene. Iako se neki u startu navode kao pretendenti za vrh, svaka sezone donese neka razočarenja i pozitivna iznenađenja, a već je ustaljeno da su gotovo svi timovi naše lige u pet deka i da početak u velikoj mjeri odredi sezonsku atmosferu u i oko klubova.

Željo kreće iz Zenice. Gostujemo Čeliku i svi se nadamo prekidu beskrajne serije gostujućih utakmica bez pobjede. Novi stručni štab je uveo drugačiji režim, pristup je mnogo ozbiljniji, veliki broj igrača je dobio slobodno da potraži novi klub, ali i dalje ostaje problem nedostatka dovoljnog broja kvalitetnih igrača. Veliki broj imena je dolazio na probe za vrijeme priprema, tek rijetki su zadovoljili i trebali bi potpisati ugovor. Ipak, evidentno je bilo i u "generalci" protiv Olimpika da bi ovom timu trebalo još poneko pojačanje kako bi se i mi mogli nadati borbi za vrh. Ovako ostaje nada da stručni štab od postojećeg kadra može izvući maksimum i izgurati nekako makar ovaj prvi dio sezone. Prognozirati je teško, ali teško da može biti gore nego u prošloj sezoni. Čak je teško da može biti i isto. Preostaje još samo da bude bolje, a koliko - vidjećemo.

Što se nas tiče, mi ćemo sigurno biti tu da ispratimo svaku utakmicu našeg tima. Već u subotu slijedi atraktivno gostovanje u Zenici i o tome će više riječi biti u narednim danima. Eventualni pozitivan rezultat iz te utakmice bi bio idealnan poziv i za prvu utakmicu na Grbavici sedam dana kasnije u noćnom terminu. Međutim, sve u svoje vrijeme.

MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!